категорії: блоґ-запис

Школа модернового медійника

Модернізації прилуцького ЗМІ – бути!!!

 

А починалося все так: голова прилуцької "Просвіти" Орися Григоренко разом із журналісткою Ларисою Лавренчук подали свій проект на конкурс "Розвиток нових медіа та підтримка використання нових комунікаційних технологій у діяльності ЗМІ"  до "Міжнародного фонду Відродження", та й отримали гранд.

Так з'явилася на Прилуччині Школа модернового медійника. Тут, протягом двох тижнів, представників місцевих ЗМІ вчили працювати "по-модньому": користуватися мережею та вести блоги; робити якісну рекламу, креативний матеріал; як створювати культурні проекти.

Тренерами у Школі модернового медійника стали: Богдан Логвиненко – менеджер культурних та веб-проектів, спеціаліст із громадянської журналістики, а також Сергій Харинович – начальник департаменту розважальних проектів на ІСТУ та музичний критик Юрко Зелений.

Обмін журналістськими премудростями із медіа-професіоналами часто переростав із "просто лекції" в гарячу полеміку. Заняття були не лише повчальними, а й цікавими. До того ж, спілкування із освіченими і досвідченими людьми принесло справжнє естетичне задоволення!

Отже, освоївши новітні технології для успішної роботи у ЗМІ, "група у смугастих купальниках", себто випускники Школи модернового   медійника, вирушили до Києва, в гості до зірки сучасного телебачення – каналу ІСТУ.

Тут журналістська делегація потрапила у задзеркалля сучасного телебачення: бачила як твориться інформаційний випуск, і в прямому ефірі побувати встигла. Також отримала неоціненну можливість поспілкуватися із головним редактором інформаційної служби телеканалу Оленкою Фроляк. Вона поділилася секретами свого успіху:

– Не обовязково їхати у столицю, щоб зробити успішну журналістську кар'єру. Особисто я починала із регіональної газети на Івано-Франківщині. Золоте правило справжнього журналіста: бути високоосвіченим, всебічно розвиненим, цікавим до того, що відбувається навколо.

Майстер-клас на тему: "Як бути зіркою прямого ефіру" провів  ведучий "Фактів" Віталій Ковач:

– Перед прямим ефіром хвилююся завжди, адже ти відповідальний за репутацію телеканалу. Але, як і всі, можу робити помилки, бо я – звичайна людина.

Екскурсія тривала недовго, але прилуцькі журналісти зрозуміли: "Досконалості немає меж". Завдяки Міжнародному фонду "Відродження" та проектам подібним до Школи модернового медійника, працівники місцевих ЗМІ мають можливіть удосконалюватися і підкоряти нові вершини.